Wekelijks yoga maakt BLIJ en GELUKKIG

Over onze yogalessen

Wij geven yogalessen in Groningen, Assen en omstreken. Elke les komt het gehele lichaam aan bod maar steeds op een andere manier. De les heeft een logische en herkenbare opbouw. Na verloop van tijd ga je patronen herkennen in opbouw, oefeningen en series. Dit helpt je - ook als je nog met allerlei wervelingen in het hoofd binnenkomt - om toch zo makkelijk mogelijk te integreren in je les. Vaak wordt na afloop een rustige gedachten- en ademstroom ervaren. Dit wordt gevoeld als helderheid en rust in het denken en ruimte, kalmte in het lichaam. Daarbij heb je natuurlijk een heerlijke fysieke  workout gehad, geheel binnen jouw mogelijkheden, grenzen en gewenste uitdagingen.


De oefeningen

Elke les worden intensieve en rustige oefeningen met elkaar afgewisseld. Je krijgt lichtere en zwaardere opties en je wordt gestimuleerd om ook eigen opties te gebruiken in geval van blessures of al dan niet tijdelijke beperkingen. Zo kun je toch yoga doen en blijven doen, ook als niet alles volledig functioneert.


De adem

In elke les komen adem- en ontspanningsoefeningen langs. Langzamerhand leer je de adem beter kennen en beheersen. Dit komt de gezondheid ten goede en je creëeert voor jezelf een rustig, ontspannen gevoel. In lastige dagelijkse situaties kun je met behulp van geleerde ademtechnieken kalm blijven en een helder overzicht over situaties bewaren. Hiervoor hoef je niet eindeloos te oefenen, je hoeft alleen te weten hoe de adem werkt en eenvoudige technieken toe te passen. Dit leer je gaandeweg in de lessen.


Met yoga VERSTERK je verslapping en ONTSPAN je overspanning

Yoga doe je overal
Yoga in de groep biedt meerdere voordelen. Het motiveert en inspireert samen met anderen iets te doen. Daarnaast krijg je professionele en deskundige begeleiding van je yogadocent. Na verloop van tijd kan de behoefte ontstaan de yogabeoefening uit te breiden naar thuis.


Online lessen
Ook is yoga geschikt voor buiten of op je vakantie bijvoorbeeld. Het enige wat je nodig hebt is een yogamat en een kleine ruimte om deze neer te kunnen leggen. Vanuit denieuweYOGA krijg je hiervoor tips en kun je je vragen hierover kwijt. Ook zijn er een aantal (gratis) lessen via Youtube online thuis te volgen. Handig voor als je een les mist of op je vakantieadres. 


Wat bereik je met yoga

Met yoga versterk je de lichaamsgebieden waar slapte heerst en leer je op plekken met overspanning meer los te laten. Een yogales bestaat dus niet alleen uit ontspanningsoefeningen zoals vaak wordt gedacht maar ook krachtoefeningen. Door meerdere opties hierin zijn deze voor iedereen uitvoerbaar. Ook hoef je niet lenig te zijn of lang op één been te kunnen staan. Je begint bij waar je nu bent en van daaruit maak je meer ruimte in het lichaam. In die ruimte zit je ontwikkeling en groei. Als je twijfelt of yoga voor jou haalbaar is neem dan contact op.


Yoga en het zenuwstelsel

Het lichaam wordt aangesproken op z'n volledige functionaliteit waardoor je met yoga een instrument in handen hebt wat je gedurende je gehele leven fysiek, geestelijk en mentaal ondersteunt. Door de bundeling van adem en aandacht in de yogahoudingen, ontstaat ook een positieve werking op het zenuwstelsel. Hierdoor voel je ook een verbetering in je gemoedstoestand. Je voelt je meer volledig, tevreden, helder en ontspannen. Dit is ook eenvoudig meetbaar door bijvoorbeeld een lagere hartslag, ademfrequentie en lagere bloeddruk. Terug naar boven