Leefstijl is MEER dan voeding

Leefstijlcoaching


Leefstijl is de laatste jaren steeds meer in de belangstelling komen te staan. Veel klachten die mensen ervaren blijken volgens onderzoek voort te komen uit de manier van leven. Denk hierbij aan: voeding, bewegen, stress, slaap, etc.


Vaak worden mensen zich door yoga bewuster van de kwaliteit van hun fysieke en mentale welzijn. Dit kan leiden tot behoefte aan verandering. Naast het volgen van yogalessen kan Leefstijlcoaching behulpzaam zijn bij het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe patronen die ondersteunend zijn aan de algehele gezondheid. Leefstijlcoaching kan ook bij ons zonder een lidmaatschap voor onze lessen.


Momenteel werken wij aan een programma voor Leefstijlverandering. Binnenkort volgt meer info hierover. Voor vragen kun je nu al terecht via ContactLeefstijl is meer dan voeding. Kijk hieronder maar..!


Bij leefstijl denken we vaak aan voeding maar niets is minder waar. Wij hanteren de definitie van Machteld Huber, de grondlegger van het gedachtegoed Positieve Gezondheid en oprichter van het Institute for Positive Health. Gezondheid is volgens haar een optelsom van zes dimensies:


Lichaamsfuncties
Je gezond voelen, fitheid, klachten en pijn, slapen, eten, conditie, bewegen

Mentaal welbevinden
Concentreren, communiceren, vrolijk zijn, jezelf accepteren, omgaan met veranderingen, gevoel van controle

Zingeving
Zinvol leven, levenslust, idealen willen bereiken, vertrouwen hebben, accepteren, dankbaarheid, blijven leren

Kwaliteit van leven
Genieten, gelukkig zijn, lekker in je vel zitten, balans, je veilig voelen, hoe je woont, rondkomen met je geld

Meedoen
Sociale contacten, serieus genomen worden, samen leuke dingen doen, steun van anderen, erbij horen, zinvolle dingen doen, interesse in de maatschappij

Dagelijks functioneren
Zorgen voor jezelf, je grenzen kennen, kennis van gezondheid, omgaan met tijd, omgaan met geld, kunnen werken, hulp kunnen vragen


Uiteraard zijn al de genoemde voorbeelden niet op elk moment volledig 100% aanwezig, maar dat hoeft ook niet. Het gaat er om dat je herkent dat er meerdere levensaspecten zijn die deel uitmaken van ons gevoel over onszelf en onze kwaliteit van gezondheid en leven.


Ben je geinteresseerd of op zoek naar Leefstijlcoaching lees dan verder.