Erkende yogaschool voor beginners, gevorderden en alle leeftijden                      

Wat is yoga? 
Yoga is zo'n 5000 jaar geleden tot ontwikkeling gebracht in Noord-India. Het bestond uit meerdere stappen die uiteindelijk leidden naar een innerlijk gevoel van éénwording. Dit werd later bekend als het acht-voudige pad van Patanjali.

De onderdelen van het acht-voudige pad van Patanjali
YAMA Gedragsvoorschriften naar anderen toe bv: non-agressie, waarheid spreken enz.
NIYAMA Gedragsvoorschriften naar jezelf toe bv: zuiverheid, tevredenheid, vurige inzet 
ASANA Lichamelijke oefening zoals we tegenwoordig kennen in hathayoga 
PRANAYAMA Ademoefeningen 
PRATYAHARA De zintuigen (horen/zien/tast/reuk/smaak) die naar buiten zijn gericht oefenen in het zich terugtrekken zodat je aandacht niet continue word afgeleid 
DHARANA Concentratie tot je gedachten stilvallen 
DHYANA Meditatie langdurig op 1 punt gericht bijvoorbeeld op de adem 
SAMADHI Eénheidswording, samenvallen met je Zelf en een diep gevoel van volledigheid en tevredenheid, ervaren.
De yoga volgens Patanjali heeft als uiteindelijke doel om door steeds diepere lagen heen het eigen Zelf te ontmoeten. In dit contact leer je jezelf steeds beter kennen waardoor yoga ook een manier tot zelfbewustzijn en zelfontwikkeling wordt.  

Hathayoga
De eeuwenoude kennis van yoga die rond 200vChr. op schrift werd gesteld heeft zich daarna verder ontwikkeld. Er werden bijvoorbeeld op een aantal momenten asana's toegevoegd. De laatste keer was dat in 1500nChr. Deze houdingen gebruiken we vandaag de dag nog in onze yogalessen. 

Yoga bij denieuweYOGA
De yogalessen bij denieuweYOGA zijn gebaseerd op de klassieke yogafilosofie gecombineerd met actuele wetenschappelijke inzichten over bewegen, ontspanning, meditatie enz. Alle klassieke asana's komen in onze lessen terug en worden afgewisseld met moderne yogahoudingen. Wij laten ons adviseren door een deskundig en ervaren fysiotherapeut (zie ons team) omtrent veilig, juist en effectief bewegen.        

Yoga doe je overal
Yoga in de groep biedt meerdere voordelen. Het motiveert en inspireert om samen met anderen iets te doen. Daarnaast krijg je professionele en deskundige begeleiding van je yogadocent. Na verloop van tijd kan de behoefte ontstaan de yogabeoefening uit te breiden naar thuis.
Daarnaast is yoga ook zeer geschikt voor buiten of op je vakantie bijvoorbeeld. Het enige wat je nodig hebt is een yogamat en een kleine ruimte om deze neer te kunnen leggen. Vanuit  denieuweYOGA krijg je hiervoor tips en kun je je vragen hierover kwijt. Ook wordt er gewerkt aan lessen voor thuis. Hou hiervoor het Nieuws in de gaten.  

Wat bereik je met yoga
Met yoga versterk je de lichaamsgebieden waar slapte heerst en leer je op plekken met overspanning meer los te laten. Een yogales bestaat dus niet alleen uit ontspanningsoefeningen zoals vaak wordt gedacht maar ook krachtoefeningen. Door meerdere opties hierin zijn deze voor iedereen uitvoerbaar. Ook hoef je niet lenig te zijn of aan andere voorwaarden te voldoen. Je begint bij waar je nu bent en van daaruit maak je meer ruimte in het lichaam en denken. Als je twijfelt of yoga voor jou haalbaar is neem dan contact op.

Het lichaam wordt aangesproken op z'n volledige functionaliteit waardoor je met yoga een instrument in handen hebt wat je gedurende je gehele leven fysiek, geestelijk en mentaal ondersteunt. Door de bundeling van adem en aandacht in de yogahoudingen ontstaat ook een positieve werking op het zenuwstelsel. Hierdoor voel je ook een verbetering in je gemoedstoestand. Je voelt je meer volledig, tevreden en ontspannen.

Opbellen
E-mail