Lessen in Groningen en Assen. Voor beginners, gevorderden en alle leeftijden
                
 

GROEPSLESSENWaarom groepslessen

Groepslessen zijn gezellig, inspirerend en je leert van elkaar. Toch ben je ook altijd voor jezelf bezig. Zowel het sociale als jijzelf zijn belangrijk. In de les leer je gaandeweg alle yogahoudingen kennen. Zowel de klassieke als moderne yogaoefeningen die bewezen een goed effect hebben op het menselijke lichaam en/of de geest. 

Daarnaast leer je steeds beter te schakelen tussen de aandacht naar buiten of naar binnen te richten. Hierdoor voel je steeds beter wat er van binnen is en leer je je eigen grenzen te ontdekken en te bewaken. Overigens helpt dit je ook in het dagelijkse leven. Wat voel en ervaar je in het moment. Van hieruit reageer je effectiever op situaties die zich voordoen. 


Wat doen we in de les?

De groepslessen bestaan uit verschillende yogahoudingen en series die in een prettige flow voorbij komen. Er worden lichtere en zwaardere opties gegeven. Het principe van yoga is dat je elke inspanning doet in een zekere ontspanning. Op die manier behaal je ook het meeste rendement uit je inspanning. Hoe je dit doet leer je gaandeweg.


Lenig versus ruimte

Belangrijke thema's in yoga zijn: kracht opbouwen en behouden, balans. ontspanning, meditatie, ruimte creëren, dus leniger worden.

Ik spreek liever over ruimte dan over lenigheid. Met rek- en strekoefeningen willen we niet zozeer lenigheid maar vooral ruimte geven aan het lichaam. Ruimte bijvoorbeeld voor de adem. De ademhaling verloopt beter in een lichaam met ruimte dan in een in elkaar gezakt lichaam. Ook lichaamsvloeistoffen en -processen kunnen makkelijker doorgang vinden in een lichaam met ruimte. 

Lenigheid ziet er vaak mooi uit. Dat is prima. Maar het gaat er bij rek- en strekoefeningen om dat je meer ruimte maakt ten opzichte van waar je nu bent. Daarmee help je je innerlijke lichaamsprocessen en dat ervaar je als meer ontspanning en welbevinden. 


Waar en wanneer zijn de lessen en wat kost het?

 


Check het rooster


Tarieven


 
Opbellen
E-mail